Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curacaose minister Whiteman: ‘fluoridedosis in drinkwater niet verhoogd’

02-08-2013

CURAÇAO – De minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Ben Whiteman heeft de fluoridedosering in het drinkwater niet verhoogd. Dat meldt Radio Hoyer 2. MFK-Statenlid Jacintha Constancia heeft Whiteman eerder al om opheldering gevraagd over de huidige dosering fluoride in het drinkwater.

Het parlementslid vroeg in een brief aan de minister ondermeer of het klopt dat de dosering is verhoogd naar 1,5 mg per liter. Whiteman wil nog geen uitspraken doen over fluoride in ons drinkwater, maar ontkent de uitlatingen van Constancia over verhoging van de dosis. De parlementariër beweert het fluorideniveau in haar tijd als minister te hebben verlaagd, maar ook dit wordt ontkend door Whiteman. Volgens Komishón Anti-Fluoride is het huidige niveau van fluoride in ons drinkwater onaanvaardbaar en sinds een aantal maanden doen zij er alles aan dit duidelijk te maken ondermeer door een handtekeningenactie.

Overleg
De minister is op de hoogte van de onrust in de samenleving, maar hij wil wachten tot hij overleg heeft gevoerd met alle stakeholders. Dat gebeurt op 8 augustus. Afhankelijk van de uitkomt van dat overleg gaat hij kijken wat hij gaat doen. Whiteman wil wel kwijt dat hij iedere dag water drinkt.

Bron: Versgeperst, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top