Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curaçaose minister van Justitie laat parlement beslissen over eventueel aftreden

7 september 2013

WILLEMSTAD – De Curaçaose minister van Justitie Nelson Navarro laat het parlement beslissen of hij moet aftreden. Zijn ministerschap is in opspraak nadat Luigiano Florentina, verdachte in de moordzaak van politicus Helmin Wiels, gisteravond dood werd gevonden in zijn cel.
Dat gaf de minister aan tijdens een speciaal ingelaste persconferentie vandaag. Navarro merkte wel op dat als hij er zeker van was dat hij zou moeten aftreden, hij zijn ontslag al zou hebben ingediend. Luigiano Florentina, beter bekend als Pretu, heeft zich waarschijnlijk tussen 22.30 en 23.00 uur van het leven beroofd door verhanging. Daarbij heeft hij volgens het Openbaar Ministerie (OM) gebruikgemaakt van zijn eigen kleren. Pretu werd verdacht van de moord op Raul Martinez, die verdacht werd van de moord op politicus Helmin Wiels.

Uit preliminair onderzoek blijkt dat het bewakingspersoneel om 22.30 uur langs de cel van Pretu is geweest voor een routinecontrole en hij was op dat moment nog in leven. Om 23.00 uur vond er een wisseling van de wacht plaats, waarna om 23.15 uur de volgende cellencontrole werd uitgevoerd door het personeel dat de wacht had overgenomen. Op dat moment werd het levenloze lichaam van Pretu ontdekt.

Suïcidaal gedrag
De verdachte is eerder deze week vanuit de marinierskazerne te Suffisant overgeplaatst naar het cellencomplex in Barber, omdat de kazerne niet geschikt is voor de detentie van een verdachte voor langere termijn.”Sinds zijn detentie waren er geen enkele aanwijzingen van suïcidaal gedrag en werd hij in het cellencomplex minstens één keer per uur gecontroleerd”, aldus Korpschef Marlon Wernet. Op dit moment loopt er een onderzoek door de Landsrecherche naar het overlijden van Pretu.

Bron: NTR Caribisch Netwerk

Share this page:
« Back
Back to Top