Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curaçaose minister van Justitie: 10 bendes op Curaçao

DINSDAG, 10 SEPTEMBER 2013

WILLEMSTAD — Curaçao telt tien criminele bendes. Dit heeft minister Nelson Navarro (Justitie, Pais) gisteren gezegd tijdens een openbare vergadering van de Staten.

Hij gaf dit aan in antwoorden op vragen van onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang. Volgens Navarro zijn de autoriteiten op dit moment bezig om de bendes in kaart te brengen. Van de tien bendes die het eiland telt, gaat het in twee gevallen om grote bendes, gaf de minister aan.

Er zou ook sprake zijn van een derde middelgrote bende en de rest zouden kleinere organisaties zijn. Navarro wilde niet te veel in details treden over het aantal bendes op het eiland. Het onderzoek zou nog bezig zijn.

De lokale autoriteiten zouden hierbij worden bijgestaan door het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en Nederlandse experts. Het is de bedoeling volgens Navarro dat uiteindelijk in een gezamenlijke actie tegen de lokale bendes zal worden opgetreden.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top