Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curaçaose minister Jardim wil werk maken van begrotingskamer

15 JUNI 2013

WILLEMSTAD — Minister José Jardim van Financiën streeft ernaar om tot een begrotingskamer te komen. Dit orgaan zal het Cft gaan vervangen. Dat wordt gemeld in een persbericht van Financiën.

De begrotingskamer zal ervoor zorgen dat de publieke fondsen op een verantwoorde manier gebruikt worden. Ook is het de bedoeling dat overheids-nv’s in de toekomst met prestatiecriteria te maken krijgen en hun uitgavenpatroon gaan normaliseren. Tevens moet er meer synchronisatie komen tussen de overheids-nv’s daar waar het nodig is en zal er beleid worden ontwikkeld over hoe dividend uitgekeerd moet worden bij de overheids-nv’s.

In het bericht wordt verder vermeld dat Jardim sinds zijn aantreden zijn beleid baseert op drie pilaren: het verhogen van de inkomsten, het verlagen van de uitgaven en het stimuleren van de economie. “Dit laatste is van groot belang omdat de genomen maatregelen een negatieve invloed hebben op de economie en daar tegenover moet de overheid iets teruggeven aan de bevolking.” Zodoende zal van nu tot en met 2016 een bedrag van 825 miljoen gulden in de Curaçaose economie gepompt worden. In dit budget vallen onder meer het asfalteringsproject dat onlangs van start ging en een nog goed te keuren sociaal fonds waarin in jongeren wordt geïnvesteerd. Jardim belooft om voor het einde van het jaar bijna alle punten uit het regeerakkoord te hebben uitgevoerd.

Bron: Amigoe

Share this page:
« Back
Back to Top