Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curaçaose minister Jardim wil belastingverlaging in 2015

19-06-2013

CURAÇAO – Het ministerie van Financiën werkt nauw samen met de private sector voor de hervormingen van de fiscale wetgeving. Het ministerie meldt dat dat speciale werkgroepen de wetgeving gereed te maken voor 2015 en 2016. Minister van Financiën José Jardim wil de belastingen in 2015 te verlagen.

In 2015 is er volgens Jardim ruimte op de begroting om een verlaging van 50 miljoen gulden door te voeren. De belastingverlaging moet dan te merken zijn in verlaging van de loonbelasting, de inkomstenbelasting en de winstbelasting. Er zal dan een verlaging ingevoerd worden op de directe belasting zonder dat de indirect belastingen verhoogd worden.

Controle
“Het doel van de fiscale hervormingen is om het belastingsysteem eenvoudiger en transparent te maken, zodat de commercie en de gehele bevolking er profijt van kan hebben”, meldt de minister. “Ook de controle door de overheid kan dan beter uitgevoerd worden en dat moet allemaal resulteren dat de bevolking in 2015 de vruchten er van kan plukken.”

Map
De minister wil Curaçao ook weer terug hebben op de international map en aantrekkelijk maken in de financiele dienstverlening. “Er worden allerlei overeenkomsten gereed gemaakt om Curaçao interessant te maken voor het toerime, als logistiek centrum, in de olie-industrie, de agrarische sector en voor de visserij”, aldus Jardim. Volgens de minister is er veel ruimte om in die sectoren verder te groeien.

Bron: Versgeperst, Curacao

 

Meer te besteden door belastingverlaging 2015

DONDERDAG, 20 JUNI 2013

WILLEMSTAD — In 2015 is er ruimte op de begroting om een belastingverlaging van 50 miljoen gulden door te voeren. De verlaging zal te merken zijn in de loon-, inkomsten- en de winstbelasting. Dat laat minister van Financiën José Jardim weten.DONDERDAG, 20 JUNI 2013

Er zal een verlaging ingevoerd worden op de directe belasting zonder dat de indirecte belastingen, zoals de omzetbelasting, verhoogd worden. Dit system is volgens de minister uniek en is nog nooit eerder voorgekomen.

Het ministerie van Financiën is momenteel in samenwerking met de private sector bezig met het gereedmaken van hervormingen in de fiscale wetgeving die in 2015 en 2016 geïmplementeerd gaan worden.

In speciale werkgroepen wordt naar oplossingen gezocht, zo laat de minister weten. “Het doel van de fiscale hervormingen is om het belastingsysteem eenvoudiger en transparant te maken, zodat de commercie en de gehele bevolking er profijt van kunnen hebben.

Ook de controle door de overheid kan dan beter uitgevoerd worden en dit alles moet erin resulteren dat de bevolking er in 2015 de vruchten van kan plukken.”

Volgens Jardim zullen met de fiscale hervormingen ook investeerders geïnteresseerd raken, omdat het nieuwe fiscale systeem veel simpeler en transparant zal zijn. “De belastingverlaging zal Curaçao veel interessanter maken voor buitenlandse investeerders. Die zijn heel belangrijk voor het eiland omdat ze het economische potentieel vergroten, zodat we kunnen groeien en andere financiële problemen zoals de betalingsbalans kunnen aanpakken. Buitenlandse investeringen genereren deviezen en daar heeft het eiland profijt van.” Er worden volgens hem allerlei overeenkomsten voorbereid om Curaçao interessant te maken voor internationale financiële dienstverlening, toerisme, als logistiek centrum, voor de olie-industrie, de agrarische sector en voor de visserij. Volgens de minister is van groot belang dat de Curaçaose economie weer gaat groeien, waardoor onder meer het onderwijs en de gezondheidszorg gefinancierd kunnen worden.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top