Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curaçaose minister Jamaloodin naar FATF-conferentie in Rome

MAANDAG, 18 JUNI 2012

WILLEMSTAD — Minister van Financiën George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK) is op werkbezoek naar Rome. Hij is vandaag vertrokken samen met twee adviseurs, Julian Lopez-Ramirez en Sherwin Casper, bevestigt een medewerker van het ministerie van Financiën.

In Rome zal Jamaloodin de plenaire vergadering van de Financial Action Task Force (FATF) bijwonen die van 20 tot 22 juni plaatsvindt. Curaçao is lid van de FATF zowel via het Koninkrijk als via het geassocieerd lidmaatschap van de Caribbean Financial Action Task Force (CFATF).

Tijdens deze vergadering zal onder andere een aantal landen worden geëvalueerd op het implementeren van de aanbevelingen van FATF om witwassen van geld en terrorismefinanciering tegen te gaan.

Hierbij zal het summier verslag van de evaluatie door de CFATF die onlangs in El Salvador heeft plaatsgevonden op tafel komen. Het ‘Mutual Evaluation Report’ wordt, volgens het ministerie van Algemene Zaken in een persbericht, goedgekeurd. Het hoofd van MOT Curaçao, Kenneth Dambruck, bestrijdt dit overigens in een ingezonden brief waarin hij zegt: “Curaçao heeft in El Salvador geen goedkeuring voor iets gekregen.”

Vorderingen

Vast staat wel dat er nog haken en ogen kleven aan deze goedkeuring en dat in Rome Curaçao alsnog het risico loopt een negatieve beoordeling te krijgen. Dit staat trouwens los van de vervolgevaluatie van de CFATF in november. Daar wordt gekeken naar de vorderingen die Curaçao heeft gemaakt, bijvoorbeeld de invoering van de Wet Bijzondere Opsporingsbevoegdheden (Bob-wet) die essentieel is om aan te tonen dat Curaçao als land serieus werkt aan het bestrijden van illegale praktijen. Ondanks dat de Bob-wet door de Staten is goedgekeurd, is deze nog niet afgekondigd door de regering omdat er eerst een informatiecampagne moet komen. Wanneer deze campagne er komt is echter nog onduidelijk.

19 JUNI 2012

AD 19.06.12 I

Share this page:
« Back
Back to Top