Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curaçaose gepensioneerden hekelen receptregelvergoeding

WOENSDAG, 16 OKTOBER 2013

WILLEMSTAD — Gepensioneerden hebben grote moeite met de betaling van de receptregelvergoeding van een gulden voor het afhalen van hun medicijnen bij apotheken. Dit stellen de samenwerkende gepensioneerdenverenigingen verenigd in de Unidat di Penshonado (UdP). Volgens UdP-woordvoerder Erwin Raphaela worden ouderen door deze maatregel gestraft.

Raphaela maakt in een persbericht melding van de frustratie en ontevredenheid die onder ouderen en gepensioneerden leven ten aanzien van de receptregelvergoeding. Volgens Raphaela zijn er voorstellen gedaan opdat ouderen deuren van apotheken gaan blokkeren als een vorm van protest tegen deze nieuwe regel. “Voor veel ouderen is het een straf, want het vormt een te zware financiële druk. Ouder worden houdt automatisch in dat je met zekere gezondheidscomplicaties te maken krijgt. Het is dan ook niet vreemd dat ouderen lijden aan aandoeningen zoals hoge cholesterol, hoge bloeddruk, diabetes en slechte bloedsomloop. Dit is de realiteit waarmee ouderen moeten leven.”

De UdP-woordvoerder rekent uit dat ouderen makkelijk aan acht tot tien medicijnen toekomen, die ze dagelijks moeten gebruiken. Dit houdt volgens Raphaela in dat die ene gulden per receptregelvergoeding voor een gemiddelde gepensioneerde aardig op kan lopen. Volgens de UdP is het niet eerlijk dat ouderen met zulke situaties worden geconfronteerd. Zij dringen er bij de overheid op aan om verandering in deze zaak te brengen. Volgens Raphaela voelen ouderen en gepensioneerden zich teleurgesteld omdat hun Statenleden en ministers geen begrip kunnen opbrengen voor de situaties waarmee burgers iedere dag te maken hebben.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top