Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curacaos St. Elisabeth Hospitaal heeft KPC-baterie in bedwang

9 AUGUST 2013

Willemstad – Tien maanden nadat de KPC-bacterie in het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) werd aangetroffen is de ziekenhuisbacterie ‘onder controle’. Dit laat medisch directeur van het Sehos, Cai Winkel, desgevraagd weten.

Volgens de directeur worden alle patiënten die worden opgenomen in het ziekenhuis getest op de zogenoemde Klebsiella Pneumoniae Carbapenem bacterie. Wordt deze aangetroffen dan wordt de patiënt geïsoleerd en verder behandeld.

De KPC-bacterie werd vorig jaar op 9 oktober aangetroffen in het ziekenhuis. Bij de ontdekking was er tot dan toe sprake van vijftien gevallen. Vergeleken met dat jaar ervoor (2011), toen er sprake was van ‘slechts’ één geval, was dit aantal alarmerend en reden genoeg voor het ziekenhuis om actie te ondernemen. Vier complete afdelingen zijn gesloten geweest en volledig schoongemaakt. Ook zijn er bouwtechnische verbeteringen aangebracht zodat de kans dat de bacterie zich opnieuw ergens nestelt zo klein mogelijk is. ,,We blijven met het probleem zitten dat we een ontzagwekkend oud ziekenhuis hebben waarbij het lastig is om alles continu onder controle te houden”, aldus Winkel in een eerder gesprek met deze krant.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top