Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curaçao wellicht binnen jaar van fiscale zwarte lijst Brazilië af

DINSDAG, 17 SEPTEMBER 2013

WILLEMSTAD — Minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling (Pais) heeft goede hoop dat Curaçao binnen een jaar niet meer op de fiscale zwarte lijst van Brazilië zal staan, zo heeft hij desgevraagd verteld aan de Amigoe. Curaçao staat nog altijd op deze zwarte lijst van landen die als belastingparadijzen worden beschouwd. Dit is van invloed op de financiële sector. Volgens Palm heeft minister van Financiën José Jardim, onder wiens ministerie dit onderwerp eigenlijk valt, hierover de afgelopen tijd intensief contact gehad met Brazilië. Hij beschouwt de recente opening van een Kamer van Koophandel Brazilië-Curaçao als een positieve stap tussen de twee landen. Volgens minister Palm is het voor andere entrepreneurs gewoon mogelijk om zaken te doen op Curaçao.

Vier Braziliaanse ondernemers hebben dan ook inmiddels besloten dat Curaçao veel te bieden heeft voor hun bedrijf, en die hebben deze week een intentieverklaring getekend met Palm en Jardim. De vier bedrijven zijn cosmeticaproducent Sanjai Industrial, handelsbedrijf in veiligheidsartikelen Dystray, sloten- en sleutelproducent Glasspeças en vleesleverancier Supra Corte Carnes. De bedrijven zijn erin geïnteresseerd om hun producten te verhandelen aan het Caribisch gebied, Europa en de Verenigde Staten via Curaçao. De Curaçaose overheid zorgt voor de facilitering. Vorige week was er een grote afvaardiging van onder meer zakenmensen en burgemeesters uit Brazilië op Curaçao om het Lampa-evenement bij te wonen en was het voor Curaçaose ondernemers mogelijk om met hen te netwerken.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top