Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curaçaose minister Cooper brengt bezoek aan Nederlands KIWA Register

 

 

 

13-06-2012 CURAÇAO – Minister Charles Cooper (Transport) heeft deze week KIWA N.V. en KIWA Register B.V. bezocht in Nederland. KIWA was in het verleden bekend onder de naam Keuringsinstituut water en leidingen. Momenteel ondersteunt KIWA de Nederlandse regering bij uitvoering van administratieve taken.

De organisatie heeft het systeem van aanvragen en verstrekken van vergunningen gedigitaliseerd en analyseert de performance van de organisatie in zijn totaliteit. Daarnaast is het mogelijk om via het systeem de afhandeling van aanvragen te monitoren.

Mogelijkheden
Cooper heeft afgesproken dat hij KIWA zal uitnodigen voor een oriëntatiebezoek aan Curaçao. De minister wil kijken naar mogelijkheden voor geautomatiseerde systemen op verschillende gebieden voor het verwerken van vergunningen (back-office) zoals ROP (DROV), maritiem gebied, luchtvaart en openbaar vervoer.

KIWA
KIWA is een onderneming die verschillende taken uitboert van de regering op maritiem, luchtvaart en openbaar vervoer gebied. De Nederlandse overheid heeft besloten om een mandaat te geven aan de organisatie om een deel van de administratie rond het verstrekken van vergunningen en cerftificaten, uit te voeren. De regering houdt blijft wel toezicht houden opKIWA.

Share this page:
« Back
Back to Top