Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Complexe schedeloperaties in Academisch Ziekenhuis Paramaribo succesvol uitgevoerd in Suriname

02/07/2013

PARAMARIBO – De elfde neurochirurgische schedelbasismissie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is van de week afgerond. Dit meldt de voorlichtingsafdeling van de ziekeninstelling. Het doel van de missie is om het uitwisselen van kennis en ervaring tussen de Surinaamse en buitenlandse specialisten te stimuleren.

foto / collectie Academisch Ziekenhuis - 
Specialisten uit Suriname en Nederland voeren gezamenlijk een schedelbasisoperatie uit in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.-.

foto / collectie Academisch Ziekenhuis – Specialisten uit Suriname en Nederland voeren gezamenlijk een schedelbasisoperatie uit in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.-.  

Tijdens de missie zijn acht patiënten geopereerd. Vanwege hun aandoeningen die zeer verschillend zijn, bleek een samenwerking tussen twee specialismen, de neurochirurgie en kaakchirurgie, nodig. De afdeling voorlichting benadrukt dat zulke operaties vaak langdurig en complex zijn, waardoor het werken in teamverband noodzakelijk is. Voor de missie zijn twee specialisten uit Nederland afgereisd. Samen met het Surinaamse medisch personeel zijn de operaties uitgevoerd. Doordat de schedelbasis het deel van de schedel is waarop het brein rust en alle belangrijke bloedvaten en zenuwen van en naar het brein lopen, is opereren in dit gebied heel complex.-.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

 

Share this page:
« Back
Back to Top