Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Commissielid oneens met aannemer nieuw Curaçaos ziekenhuis

DONDERDAG, 19 SEPTEMBER 2013

WILLEMSTAD — PAR-voorzitter David Dick heeft twijfels over de bouw van het nieuwe ziekenhuis aan de Hamelbergweg. Dat zei Dick, die deel uitmaakte van de ‘Commissie Onderzoek Bouw Ziekenhuis te Otrobanda’, vanmorgen op Z-86. Volgens hem wordt bouwgigant Ballast Nedam het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) door de strot geduwd.

Hij heeft sterk het vermoeden dat de regering de ziekenhuisbouw snel wilde afwikkelen, zolang Ballast Nedam maar belast is met de bouw. Wat volgens Dick fout is, omdat er geen openbare aanbesteding heeft plaatsgevonden voor het project in Otrobanda, dat rond de 300 miljoen gulden kost. Ook zet hij vraagtekens bij de veranderde opstelling van de regering. Zo was het aanvankelijk niet meer de bedoeling dat de bouw met geleend geld zou worden gefinancierd. Nu blijkt de regering toch wel de kapitaalmarkt op te willen gaan.

Hij heeft nu een nare smaak in de mond over de aanstelling van de commissie waar hij deel van uitmaakte. Volgens Dick was er sprake van voorbedachten rade en was het nooit de bedoeling geweest dat Sehos het nieuwe ziekenhuisproject zou gaan trekken. De regering heeft volgens hem nu voor een project van mindere kwaliteit gekozen.

De commissie oordeelde onlangs dat het Sehos in staat is om het ziekenhuis op basis van een masterplan te bouwen. Volgens Dick heeft het ziekenhuisbestuur met alles rekening gehouden. Daarnaast heeft het in zijn 158- jarig bestaan het steeds weten te redden. In het verleden was het een van de topziekenhuizen in de regio. Pas toen de overheidsbemoeienis groter werd, groeiden de problemen. Volgens Dick zou het een mooie geste van de regering zijn geweest als het Sehos het bouwproject zou mogen trekken.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top