Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Commissie Curacaos ziekenhuis bijna klaar

3 AUGUSTUS 2013

WILLEMSTAD  De commissie die zich over het vraagstuk van het nieuwe ziekenhuis buigt heeft nog steeds geen advies uitgebracht aan de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Ben Whiteman (PS).

Het zal overigens volgens de bewindsman niet de regering zijn die uiteindelijk zal beslissen over het nieuwe ziekenhuis. In de motie die toentertijd in de Staten werd aangenomen hebben de Staten het Amstelterrein als locatie naast zich neergelegd en is besloten dat de regering er geen geld in zal steken en het Sehos de opdracht te geven de plannen voor incrementele bouw en financiering rond te krijgen. Er werd een commissie in het leven geroepen die de verschillende opties zou onderzoeken. Ervan uitgaande dat het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) verantwoordelijk wordt voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis, zal het ook het Sehos zijn dat uiteindelijk een besluit neemt over hoe dit aangepakt gaat worden en met welke partij of partijen, zowel voor wat betreft financiering als de bouw zelf dus.

Dit heeft Whiteman deze week tijdens een persconferentie bekendgemaakt. Volgende week wordt er meer informatie verwacht van de commissie die met verschillende belangengroepen en personen gesproken heeft. Een van de voormalige hoofdrolspelers was volgens Whiteman tot deze week nog in gesprek met de commissie. De groep die zich bezighoudt met het Apollo-concept is ook nog steeds in het vizier. Het was de voormalige voorzitter van de Taskforce Gezondheidzorg, Yves Schoop, die in 2012 met het Apollo-idee op de proppen kwam. Volgens hem moest de politiek het plan van de Apollo-ziekenhuisketen omarmen.

De Apollo-ziekenhuisketen staat volgens Schoop wereldwijd bekend om uitzonderlijk klinisch succes en ‘state of the art’ technologie in combinatie met menselijke zorg en warmte.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

[add this]

Share this page:
« Back
Back to Top