Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

China wil meer financiële samenwerking met Suriname

14/08/2013

Paramaribo – De Chinese ambassade is bereid alle ondersteuning te verlenen om de samenwerking tussen Suriname en China wat betreft het bankwezen en financiële betrekkingen te bevorderen. Ook wil de diplomatieke post zich inzetten om de bilaterale economische en handelsbetrekkingen naar een hoger niveau te tillen. Dat kwam onlangs naar voren tijdens een ontmoeting van directeur Sigmund Proeve van de Surinaamse Bank en zijn collega van de Southern Commercial Bank met de Chinese ambassadeur Yang Zigang, meldt de Chinese ambassade.

Proeve bracht daarbij naar voren dat DSB Bank de komende maanden nog meer diensten van China Union Pay (CUP) in Suriname zal introduceren. Eind juli werd al mogelijk gemaakt dat houders van CUP-creditcards bij pinautomaten van DSB Bank geld kunnen opnemen. Komende maand zullen houders van deze kaarten ook via het POS-systeem betalingen hier kunnen verrichten en lanceert DSB Bank in 2014 zelf CUP-creditcards in Suriname en daarna in andere landen in het Caribisch Gebied.

Met de samenwerking tussen DSB Bank en Southern Commercial Bank is het volgens ambassadeur Zigang de eerste keer dat de financiële sector en het bankwezen van de twee landen zo nauw met elkaar samenwerken. De introductie van de Chinese creditcards betekent volgens hem veel meer dan het faciliteren van het betalingsverkeer voor het bedrijfsleven. Dit maakt het mogelijk dat meer Chinese toeristen naar Suriname komen, wat een pluspunt zou betekenen voor de toerismesector.-.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top