Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Centrale Bank introduceert website over Suriname

31/08/2013

PARAMARIBO – Ter gelegenheid van Surinames voorzitterschap van Unasur heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) de website www.eyesonsuriname.com gelanceerd. Dit meldt de Bank in een persbericht. De nieuwe website is gelinkt aan die van de CBvS, maar is ook zelfstandig te bezoeken.

De website eyesonsuriname.com is tot stand gekomen in samenwerking met enkele media en internetondernemers in de Verenigde Staten, Brazilië en Nederland en is onderdeel van het project Change for Development. Dit project beoogt Suriname voor te bereiden op toekomstige economische en sociaal-maatschappelijke uitdagingen. Het is ook bedoeld om de mogelijkheden van Suriname als draaischijf en hub tussen het Caribisch gebied en Noord-Amerika, en het zich steeds verder ontwikkelende Zuid-Amerikaanse achterland economisch te exploiteren, aldus de CBvS.

Op de website staat een kort interview met Gillmore Hoefdraad, governor van de CBvS. In dit interview geeft Hoefdraad ondermeer zijn visie over transparantie bij de CBvS. Hij zegt zich vanaf zijn aantreden in september 2010 sterk te hebben gemaakt om de autonomie van de bank te garanderen; dit is belangrijk voor de stabiliteit van de economie. De governor wijst verder op de recente wetten en regelgeving die de CBvS heeft aangepast en verscherpt en die ook een stukje meer zekerheid geven aan de maatschappij. Tegelijkertijd is de Bank ook begonnen met intensief informatie te geven over macro-economische ontwikkelingen, aldus Hoefdraad.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top