Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Centraal Bureau voor Burgerzaken garandeert dienstverlening in Suriname

11/09/2013

Paramaribo – De dependance van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) te Brownsweg is gistermorgen rond tien voor twee afgebrand. CBB Paramaribo heeft burgermoeder Yvonne Pinas voorgehouden dat de werkzaamheden normaal voortgang zullen vinden. Pinas had het bureau al vóór de brand een kamer van het ministerie van Regionale Ontwikkeling in het district aangeboden. De brandweer van Onverwacht in Para was binnen een halfuur op de plek, zegt districtsecretaris van Brokopondo Freddy Linga. Het district beschikt nog niet over een eigen brandweerkazerne. Door de brand zijn 4.100 inwoners gedupeerd. Voor alle diensten van het bureau konden burgers daar terecht.

Om gebruik te maken van het CBB-kantoor in Brokopondo Centrum zullen personen alleen voor transport SRD 150 betalen. “Er is geen vervoer om zich binnen Brownsweg te verplaatsen”, geeft Linga aan. Volgens de secretaris was het gebouw behoorlijk oud en zat de bedrading los. Het pand staat er sinds vóór de binnenlandse oorlog en lekte van alle kanten. Pinas vermoedt dat kortsluiting de oorzaak is van de brand. Van brandstichting zou er geen sprake zijn. Er komt een nieuw kantoor te Brownsweg dat volgens de districtssecretaris waarschijnlijk in oktober wordt opgeleverd.-

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top