Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Caribische eilanden werken mee in strijd tegen ontduiking belasting

DINSDAG 4 juni 2013

Koninkrijk verleent medewerking

WILLEMSTAD – Nederland, inclusief de Caribische eilanden (Bonaire, Sint Eustatius en Saba) maar ook Aruba, Curaçao en Sint Maarten hebben in internationaal OECD-verband aangegeven hun medewerking te verlenen bij de uitwisseling van belastinggegevens in de wereldwijde strijd tegen belastingontduikers.

Dat meldt de OECD (Organization for Economic Cooperation and Development, een samenwerkingsverband van ruim 30 over het algemeen rijke landen om sociaal en economisch beleid te bestuderen en te coördineren) in verband met de ondertekening door Luxemburg, Oostenrijk en Singapore van het zogeheten Wabb-verdrag. Oostenrijk, Luxemburg en Singapore maken deel uit van een dozijn landen dat afgelopen woensdag het multilateraal verdrag in zake wederzijdse administratieve bijstand in belastingzaken (Wabb) van de OECD hebben getekend. Ook Nederland bekrachtigde het verdrag tijdens de signeersessie. ,,Dit is een historisch moment voor het verdrag en weer een stap in de goede richting in het gevecht tegen belastingontduikers”, aldus secretaris-generaal Angel Gurría van de OECD. In de afgelopen twee jaar hebben meer dan 60 landen het verdrag getekend of hun intentie uitgesproken om dat in de nabije toekomst te doen. Dit is een belangrijke mijlpaal op de weg naar hechte samenwerking en transparantie om zo tot een internationaal systeem te komen dat fair is voor alle belastingbetalers. De volgende landen hebben het verdrag ondertekend: Albanië, Argentinië, Australië, België, Belize, Brazilië, Canada, Colombia, Costa Rica, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Duitsland, Ghana, Griekenland, Guatemala, IJsland, India, Indonesië, Ierland, Italië, Japan, Korea, Letland, Wit-Rusland, Luxemburg, Malta, Mexico, Moldavië, Marokko, Nederland, Nieuw-Zeeland, Nigeria, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Saoedi-Arabië, Singapore, Slovenië, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Tunesië, Turkije, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Bron:  Antilliaans Dagblad

 

Share this page:
« Back
Back to Top