Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Campagne facturering Curaçaose Stichting Belasting Accountantsbureau geëvalueerd

11 OKTOBER 2013

Willemstad – De bewustwordingscampagne van de Stichting Belasting Accountantsbureau (SBAB) voor het gebruiken van volledige facturen met daarop eerlijke ver- melding van de omzetbelasting, wordt geëvalueerd.

Dit is deze week in de Staten door de minister van Financiën, José Jardim, bekend gemaakt. ,,Er vindt op dit moment een evaluatie plaats onder verantwoordelijkheid van de Raad van Toezicht van SBAB en gecoördineerd door de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab). Het onderzoek wordt uitgevoerd door Ernst & Young om zo belangenverstrengeling te voorkomen”, aldus de minister.

Vorig jaar werden er vraagtekens gesteld bij de campagne en werd de kritiek geuit dat er geld verspild zou worden met de game- en roadshows. Maar volgens SBAB-directeur Sherwin Casper zou met de shows 60 procent meer omzetbelasting binnengehaald worden. Hij legde vorig jaar uit dat er juist veel mensen bereikt worden bij de straatconcerten. Met de actie konden mensen een goede factuur deponeren in speciale verzameldozen die stonden bij onder andere SBAB, het postkantoor en Auto-City.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top