Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

BVZ-issues bij belastingdienst Curaçao

WOENSDAG 5 juni 2013

WILLEMSTAD – Er komt een aanschrijving van de minister van Financien, José Jardim, om de hardheidsclausule toe te passen zodat voorkomen wordt dat de inhoudingsplichtige dit is de werkgever voor de basisverzekering ziektekosten (bvz) meer inhoudt dan de wet voorschrijft.

Dit laat belastingdeskundige Faroe Metry desgevraagd weten. Hij is gevraagd om deel te nemen in de Task Force Belastingplan Curaçao, maar stelt zelf dat deze task force niets van doen heeft met de bvz-problemen bij de belastingdienst. De task force wordt ingesteld bij landsbesluit, wat nog niet officieel gebeurd is. Wat de taken van de task force precies gaan inhouden is nog niet bekend, zo laat Metry desgevraagd weten.

Met betrekking tot de problemen bij de belastingdienst stelt hij dat de maximum-premie bvz voor gepensioneerden gesteld is op 10 procent van 100.000 gulden bruto inkomen en voor actieve werknemers 12 procent van 100.000 gulden bruto inkomen. ,,Op dit moment zijn er verzekerden die bij drie werkgevers werken waarbij alle drie de werkgeverspremie inhouden, waardoor sommige mensen 2.700 gulden per maand aan premie betalen, terwijl het maximum op 1.000 gulden per maand is gesteld. Daar komt bij dat de financiële administratie van het ex-eilandgebied Curaçao en het ex-Land Nederlandse Antillen nog steeds twee separate administraties zijn bij de belastingdienst. Kortom, sommige verzekerden worden onbillijk behandeld. Afgesproken is dat de minister van Financiën dit gaat bekijken om hieraan een einde te maken”, zo legt Metry uit. Uit andere bronnen blijkt ook dat gepensioneerden die soms nog werken dubbel betalen, namelijk 10 procent over hun pensioen en nog eens 12 procent van het inkomen dat zij genereren uit werk.

Bron:  Antilliaans Dagblad

Share this page:
« Back
Back to Top