Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Botika’s Curaçao dreigen met actie: medicijnen contant betalen

VRIJDAG 10 AUGUSTUS 2012, WILLEMSTAD — De Vereniging van Apotheekeigenaren (VAE) geeft zorgverzekeraar SVB en de regering tot 1 september de tijd om de openstaande rekeningen over de maanden maart tot en met mei te betalen. Als dat niet gebeurt dan moeten alle SVB-verzekerden vanaf 1 september hun medicijnen contant betalen. Een SVB-verzekeringskaart wordt dan niet geaccepteerd. Dat zegt Ben Bolhuis, secretaris van de VAE.

SVB heeft de betalingsachterstand van BZV geërfd. Sinds 1 mei is BZV in de SVB geïntegreerd. De SVB weigert echter de openstaande rekeningen van het FZOG-fonds en BZV te betalen. Aanvankelijk heeft de VAE de regering tot 3 augustus de tijd gegeven om met een oplossing te komen. Een voorstel is echter uitgebleven. Gisteren hebben de leden van de VAE daarom besloten om de regering en de SVB nog een kans te geven. De openstaande rekeningen moeten voor 1 september worden betaald. Dat mag in tranches of in één keer, zegt Bolhuis. “Als de SVB voor 1 september niet betaalt moeten alle SVB-verzekerden contant betalen. Dat komt neer op alle FZOG-, SVB- en oud-BZV-verzekerden.”

Volgens Bolhuis hebben de apothekers geen andere keus. “We hebben anders geen mogelijkheid om onze leveranciers te betalen. Voor veel apotheken is het einde verhaal. De leveranciers willen geen krediet meer geven”, zegt Bolhuis. Ook de banken zien er geen heil in om de kredieten van de apothekers te verhogen.

Per 1 september treedt de nieuwe regeling maximumprijzen voor geneesmiddelen in werking. De importeurs vrezen dat ze ernstig benadeeld worden omdat in de regeling wordt uitgegaan van een korting van 15 procent door de fabrikant, terwijl de importeurs daar helemaal geen invloed op hebben.

Share this page:
« Back
Back to Top