Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Borstvoedingsweek succesvol afgesloten in Suriname

07/08/2013

PARAMARIBO – De Borstvoedingsweek is woensdag officieel afgesloten op het terrein van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG). Voorzitter Carmen Scholsberg van de Stichting ter bevordering van Borstvoeding in Suriname (Stibosu) noemde het een succesvolle week. “Ik bedank een ieder die eraan heeft meegewerkt”, zei Scholsberg lachend tijdens de afsluiting.

De afgelopen zeven dagen heeft de stichting in samenwerking met diverse ziekenhuizen en op scholen bewustwordingsactiviteiten georganiseerd. Echter is de situatie nog niet wat het wezen moet, zegt Scholsberg.

Ziekenhuizen moeten volgens haar in hun protocollen opnemen dat verpleegkundigen erop toezien dat de pasgeboren baby binnen enkele uren al aangelegd worden. “Ook in gevallen van een keizersnee”, benadrukt Scholsberg. Moeders moeten bewuster worden en erop toezien dat zij in de gelegenheid gesteld worden om hun kindje borstvoeding te geven zodra dat kan.

In het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSN) worden zwangere vrouwen volgens algemeen directeur Antoine Elias het hele jaar door gewezen op de voordelen van borstvoeding. Hij merkt verder op dat er de hele maand augustus een informatiefilmpje van het ziekenhuis op de lokale televisiezenders wordt uitgezonden. Elias legt uit dat zusters en vroedvrouwen in zijn ziekenhuis verplicht zijn de moeders te begeleiden bij het geven van borstvoeding.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top