Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Borstvoedingsweek benadrukt steun aan Surinaamse moeders

02/08/2013

PARAMARIBO – De Internationale Borstvoedingweek is donderdag wereldwijd gelanceerd. Ondersteuning aan zogende moeders kan hen stimuleren de baby langer aan de borst te leggen. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) en haar Pan-Amerikaanse afdeling (Paho) adviseren landen meer nadruk te leggen op de invloed van de omgeving op deze moeders.

Zeven dagen lang worden in dit kader diverse voorlichtingsactiviteiten gehouden op scholen, ziekenhuizen en in de stad door de Stichting ter bevordering van Borstvoeding in Suriname (Stibosu). De ondersteuning aan de moeders kan onder meer ook komen via wetgeving. Maureen van Dijk, onderdirecteur Programma Ontwikkeling van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), is het eens dat wetgeving ondersteuning kan bieden.

Echter is het geen garantie dat dan alles volgens het boekje gaat. “We blijven niet stilzitten”, verzekert van Dijk. Ondanks dat er volgens haar geen beleidsdocument is, worden er tijdens de trainingen met moeders wel met internationale richtlijnen gewerkt. Momenteel wordt er gewerkt aan het Safe Motherhood Plan, dat al jaren op de agenda staat. “Maar deze dingen nemen tijd.” Streven is het komende jaar alle actoren bij elkaar te brengen om het plan af te ronden. Was in het verleden ieder voor zich, Van Dijk heeft nu het idee dat de samenwerking beter loopt.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top