Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Bonaireaanse gedeputeerde El Hage treedt voor 2015 terug

20 SEPTEMBER 2013

Aankondiging gedeputeerde staat los van rechtszaak

Kralendijk – Gedeputeerde Burney El Hage treedt vóór maart 2015 terug uit de Bonairiaanse politiek. Al bij zijn aantreden liet hij weten mogelijk niet tot de volgende verkiezingen aan te blijven.  ,,Ik vertrek niet onmiddellijk. Aftreden vindt plaats in goed overleg met de partij en de coalitie, en op een voor Bonaire en mijn persoon geschikt moment”, aldus El Hage.

,,Bonaire is op een cruciaal punt. Sinds 10- 10-‘10 is samen met Nederland veel vooruitgang geboekt, vooral op het gebied van onderwijs en zorg. Maar op andere dossiers is er nog een hoop te doen. Denk aan het verbeteren van de koopkracht, de ontwikkeling van de economie, het wegwerken van achterstallig onderhoud aan de wegen en infrastructuur in de wijken en sociaal gebied in het algemeen. Momenteel is het Bestuurscollege in onderhandeling met Den Haag over een pakket meerjarige investeringen.”

El Hage benadrukt dat de aankondiging van zijn vertrek los- staat van de rechtszaak, waarin hij verdacht wordt van hypotheekfraude en corruptie, die op 25 november begint. ,,De dagvaarding is geen nieuw feit op grond waarvan ik mij op mijn positie moet beraden. Dat moment dient zich niet eerder aan dan nadat de rechter de vermeende bewijslast heeft getoetst. Al in 2009 heeft het Openbaar Ministerie mij als verdachte aangemerkt. Ik heb toen mijn functie als directievertegenwoordiger van de Bonaire Holding Maatschappij neergelegd.

Toen al bekend was dat het OM tot vervolging zou overgaan, vroeg de UPB mij om me kandidaat te stellen voor de verkiezingen van 2011. Ik zat eerst als lid van de oppositie in de Eilandsraad, en werd vervolgens gedeputeerde. De uitkomst van de rechtszaak zie ik met het grootst mogelijke vertrouwen tegemoet.”

Een vertrek als gedeputeerde betekent ook een vertrek uit de lokale politiek, aldus El Hage: ,,Het is mooi geweest na 17 jaar.” Hij geeft geen exacte datum, en wil vooralsnog vooral zijn taken als gedeputeerde uitvoeren. Maar op de vraag of hij volgend jaar rond deze tijd nog op Bonaire woont, antwoordt hij: ,,Gok er niet op.”

Bron: Antilliaans Dagblad, Curaçao

Share this page:
« Back
Back to Top