Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Bijscholing artsen en verpleegkundigen binnenkort verplicht in Suriname

29/07/2013

PARAMARIBO – Artsen, verpleegkundigen en andere personen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg worden binnenkort verplicht om zich regelmatig te laten bijscholen. Het ministerie van Volksgezondheid en de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) leggen nu de hand aan de conceptwet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG-wet), die dit moet regelen.

Pieter Voigt, voorzitter van de VMS, zegt dat er nog een lange weg te gaan is voordat de wet wordt geïmplementeerd. “Dit jaar is niet haalbaar, omdat er nog gesprekken gevoerd moeten worden met de groepen die onder de wet vallen”, geeft hij als reden. Nadat de groepen zijn gehoord, zullen er voorstellen gedaan worden aan het ministerie dat zich op zijn beurt zal uitspreken over het concept.

In zijn jaarrede beloofde president Desiré Bouterse herstructurering van de medische gezondheidszorg. Hij stelde toen dat tandartsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en andere personen die werkzaam zijn in de sector hun kennis op peil moeten houden om de patiënt een betere dienstverlening te garanderen. “Deze groep bepaalt nu zelf of zij zich laat nascholen”, zegt Voigt.

Tijdens het bewind van ex-minister Celcius Waterberg van Volksgezondheid was er al een conceptwet. Voigt zegt dat dit concept nu helemaal gewijzigd wordt naar inzichten van de vereniging. Voor personen die zich niet houden aan de wet, volgen er sancties.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top