Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Uitkeringen BES ruimer

12 DECEMBER 2011

KRALENDIJK – De uitkeringen en toeslagen voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) gaan iets omhoog in 2012. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) volgt hierbij de inflatiecijfers die het CBS heeft berekend voor deze openbare lichamen.

De indexeringen voor Caribisch Nederland verschillen daarom per eiland want elk had een andere inflatie. Op Bonaire kwam dat cijfer uit op 5,9 procent; Saba bereikte een inflatie van 6,6 procent en Statia overtrof alle eilanden met een inflatiesprong van 11,2 procent.

AOV
Voor de maximum uitkering van de Algemene Ouderdomsverzekering (AOV) stijgt het bedrag voor Bonaire van 524 dollar naar 555 dollar. Saba kent een stijging van 524 dollar naar 558 dollar en Statia ziet een aanpassing van 524 dollar naar 582 dollar. De toeslagen stijgen op Saba van 42 dollar naar 45 dollar en op Statia van 10 dollar naar 12 dollar.

De minimumuitkering, op alle eilanden 80 dollar, wordt op Bonaire 85 dollar; op Saba 86 dollar en op Statia 89 dollar.

Per categorie
Voor zowel de Algemene Weduwen-en Wezezenverzekering (AWW) als de Onderstandsuitkering worden alle bedragen per categorie en naar omstandigheden met de geldende inflatiepercentages geïndexeerd.

Alle regelingen en bijbehorende bedragen zijn gepubliceerd in de Staatscourant van 29 november 2011 en gelden per 1 januari 2012.

 

Share this page:
« Back
Back to Top