Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Belastingen Suriname bezig met verdragennetwerk

10/06/2013

PARAMARIBO – De Dienst der Belastingen werkt aan het opzetten van belastingovereenkomsten met andere landen. De verdragen moeten voorkomen dat belastingplichtigen in Suriname of partnerlanden internationale dubbele belastingaanslagen krijgen. Curaçao wil snel een overeenkomst met Suriname maar ook Canada zinspeelt op een dergelijk akkoord.

Tot nu toe heeft Suriname alleen met Nederland en Indonesië een belastingovereenkomst. Die met Indonesië werd eerder dit jaar getekend. De voorbereiding om ook met China een soortgelijke overeenkomst te sluiten verkeren in een afrondende fase. Nog dit jaar vangen de onderhandelingen met China plaats, verzekert belastingendirecteur Tony van Dijk. Het streven is er voorts op gericht met alle BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) en landen in de regio zo een akkoord te tekenen.

Van Dijk legt uit dat belastingovereenkomsten bepaalde zekerheden bieden aan buitenlandse investeerders. “Zonder zo een verdrag komen er geen investeerders naar je land”, stelt hij. Investeerders willen volgens hem niet alleen weten welke belastingen ze moeten betalen in een bepaald land, maar ook of ze in eigen land niet opnieuw een aanslag krijgen voor hetgeen waarvoor ze al betaald hebben.

Bron: De Ware Tijd,  Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top