Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Behandeling suppletoire begrotingen uitgesteld door Surinaams parlement

30/08/2013

Paramaribo – De behandeling van de suppletoire begrotingen van de dertien ministeries in De Nationale Assemblee (DNA) is naar vandaag verschoven. Niet alle commissies van rapporteurs hadden hun eindverslag af. Het parlement had gepland om de aanvullende begrotingen gisteren in een marathonzitting goed te keuren. “Je hebt eindverslagen en die moeten door voldoende leden worden getekend. Eerst waren ze nog niet opgesteld, later moesten ze nog worden getekend. Waarschijnlijk zijn ze nu wel getekend, maar ik kon niet meer wachten, want ik wilde de huishoudelijke vergadering afhandelen”, reageerde parlementsvoorzitter Jenny Simons kort na de vergadering.

De verschillende commissies zouden hun eindverslag gisteren afmaken, waarna de leden in een huishoudelijke vergadering bijeen zouden komen. Hierna zou de openbare vergadering omstreeks twee uur ‘s middags beginnen. Echter, de openbare vergadering was rond zes uur ‘s avonds nog niet begonnen. Simons besloot toen de vergadering te verdagen.

Met name de indiening van de begroting van het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme zou niet gelukt zijn. De krant verneemt van andere DNA-leden dat de afwezigheid van de leden Ronny Brunswijk en Diana Pokie hiervoor doorslaggevend was. Ten minste één van de twee leden zou dit eindverslag moeten ondertekenen, maar beiden waren afwezig. Toen dit bleek, zou het document met een gecharterd vliegtuig naar de ABOP-voorzitter gebracht zijn om zo snel als mogelijk ondertekend te worden. Op het moment dat de vergadering werd verdaagd, was het document echter nog niet ingediend.-.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top