Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Begroting 2014 officieel ingediend bij Curaçaose Staten

WOENSDAG, 11 SEPTEMBER 2013

WILLEMSTAD — De Landsbegroting 2014 is gisteren officieel aan de Staten overhandigd. De begroting moet conform de wet uiterlijk op de tweede dinsdag van september bij het parlement zijn ingediend. In de komende dagen zal de begroting onder de 21 Statenleden worden verdeeld. Het is het streven om de begroting over het jaar 2014 uiterlijk in oktober dit jaar in een Centrale Commissie behandeld te krijgen.

Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) gaf vanochtend toe dat de Staten op dit moment met een achterstand kampen met betrekking tot de afhandeling van suppletoire begrotingen uit het verleden. De Staten moeten nog goedkeuring geven aan de suppletoire begrotingen uit de jaren 2011, 2012 en 2013. In een vergadering van de Commissie Financiën, die voor volgende week maandag gepland staat, zullen de Staten van Financiënminister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) van gedachten wisselen over de implementatie van de landsbegroting 2013. Statenvoorzitter Franco wil de uitstaande suppletoire begrotingen over de voorbije jaren ook aan de agenda van deze vergadering toevoegen.

Voor wat betreft de begroting van dit jaar, gaat Franco ervan uit dat deze voor het einde van het jaar in een openbare vergadering behandeld zal worden. In de voorbije jaren is dit niet altijd zo gegaan.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top