Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Basis zorgverzekering onduidelijk voor Surinaamse burgers

08/07/2013

PARAMARIBO – Hoewel ze zich wel zullen laten registreren, hebben burgers veel vragen over hoe de nieuw ingestelde basiszorgverzekering werkt. De samenleving schreeuwt om meer informatie. Zo is onduidelijk op welke voorzieningen rechthebbenden aanspraak maken en of men bij elke arts terecht kan.

Ramon Dougle van de monitoringscommissie geeft aan dat de overheid al gestart is via diverse radiostations om voorlichting in alle talen te verstrekken. Op dit moment worden voorlopige pasjes verstrekt in afwachting op definitieve. Hoewel er vanuit het CBB en het scholenbestand is gewerkt, bleek bij de registratie, die vrijdag begon, dat de namen van bepaalde personen niet voorkomen.

De rechthebbenden kunnen nog steeds gebruik maken van de arts bij wie zij eerder stonden ingeschreven, maar mogen ook voor een andere kiezen. Verder zegt Dougle dat het aangeboden pakket beter is dan wat het Staats Ziekenfonds biedt op dit moment. “We willen met dit project de dienstverlening verbeteren.” Op de vraag of het huidig aantal artsen voldoende is, zegt Dougle: “Er melden zich elke dag artsen aan bij Self Reliance die deel willen uitmaken van het project.” Zij die al particulier verzekerd zijn, hebben niet de verplichting deze te beëindigen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top