Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Arubaanse politie op Facebook

7 OKTOBER 2013

Oranjestad – Het Korps Politie Aruba (KPA) beschikt sinds 1 oktober over een eigen pagina op Facebook. De bedoeling is om daarmee dichter bij de gemeenschap te komen staan en zeker dichter bij de jeugd.  Korpschef Dolfi Richardson lichtte toe dat de politie via Facebook te volgen is, zodat iedereen kan zien wat er gebeurt.

,,Zo kunnen we op de beste manier de gemeenschap op de hoogte houden, maar hen ook snel in- schakelen als dat nodig is.” Het politiekorps is niet de eerste overheidsinstantie die overgaat op het gebruik van de sociale media. Het heeft als voordeel dat op een toegankelijke manier informatie kan worden verspreid, maar ook ontvangen.

,,Zo ontstaat een platform waar mensen terechtkunnen voor in- formatie, klachten, kritiek en suggesties die te maken hebben met het werk van de politie”, aldus Richardson. De korpschef is zelf nauw betrokken bij de Facebookpagina van de politie. ,,Ik verzeker iedereen ervan dat we heel hard werken en goed in staat zijn de veiligheid van iedereen op dit eiland te waarborgen. Desondanks willen we het heel graag horen als mensen suggesties hebben hoe we ons werk nog beter kunnen doen.”

www.facebook.com/ korpspolitiearuba

Bron: Antilliaans Dgablad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top