Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Arubaanse minister van Volksgezondheid naar World Health Organization

DONDERDAG, 22 AUGUSTUS 2013

ORANJESTAD — Richard Visser, huidige minister van Volksgezondheid en Sport (AVP), gaat zich vanaf oktober fulltime inzetten voor de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Met name op het gebied van de obesitas-problematiek.

Om zijn nieuwe functie te vervullen, verhuist Visser naar Geneve, Zwitserland. WHO, een coördinerende autoriteit binnen de Verenigde Naties, is geen onbekende partij voor de minister. Samen met de wereldwijd opererende organisatie zette Visser zich de afgelopen vier jaar in voor de gezondheidsproblematiek op Aruba, met name op het gebied van obesitas maar ook in de aanpak van hiv/aids. Zo ondertekenden de Pan American Health Organization (Paho), WHO en Unicef twee maanden geleden een akkoord om samen te werken op het gebied van gezondheid van moeder, kind en puber, gezondheidsdata- en informatiesystemen, voeding en hiv.Overigens zegt Visser in een reactie aan Amigoe dat hij niet geheel van het podium zal verdwijnen. Hij zal als adviseur betrokken blijven bij de Arubaanse overheid ten aanzien van de volksgezondheid.

Minister Visser voor gezond-en beweginsinstituut Ibisa

Bron: Amigoe, Aruba

Share this page:
« Back
Back to Top