Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Arubaanse Justitie-minister tegen legalisering wiet

VRIJDAG, 21 SEPTEMBER 2012

ORANJESTAD — Justitie-minister Arthur Dowers (AVP) is fel gekant tegen de legalisering van cannabis. Hij heeft dat duidelijk gemaakt naar aanleiding van de recente discussie hierover.

“Deze discussie kan stoppen, want als minister van Justitie zal ik geen enkele wet tekenen voor de legalisering van cannabis in het Land Aruba”, aldus Dowers.

De minister maakte zijn standpunt duidelijk in een persbericht aan de media. Degenen die het thema aansnijden kunnen hiermee alle kanten op en politiek bedrijven wat ze willen, aldus Dowers. “Iedereen heeft het recht om over het wetenschappelijke of medicinale gedeelte te praten. Maar als het gaat om de wet die aangepast moet worden om legalisering mogelijk te maken, reken dan niet op mij.”

Visser wil wel onderzoek

Eerder liet Volksgezondheid-minister Richard Visser (AVP) nog weten de mogelijkheid voor het legaliseren van medicinaal wietgebruik breed te zullen onderzoeken. Zijn beleidsadviseur liet aan Amigoe weten dat hij daartoe opdracht heeft gekregen na een gesprek van de minister met de Arubaanse organisatie die zich inzet voor legalisering van cannabis. Dowers lijkt dat nu op voorhand dus af te wijzen. Waarom de Justitie-minister zich zo stellig uitspreekt, is echter niet duidelijk. Dowers was voor het sluiten van deze editie niet bereikbaar voor commentaar.

Share this page:
« Back
Back to Top