Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Aruba sluit belastingakkoord met Argentinië

WOENSDAG, 02 OKTOBER 2013

ORANJESTAD / BUENOS AIRES — Aruba en Argentinië hebben een akkoord ondertekend ten aanzien van belastinginformatie. Met het oog op de brug die Aruba tussen Europa en Latijns-Amerika wil vormen, moet het akkoord tot meer transparantie en bestrijding van fraude leiden.

Voor Aruba is het verdrag van belang om fiscale fraude te bestrijden, zegt Joris Jurriens, zaakgelastigde van de ambassadeur van het Koninkrijk in Buenos Aires. Hij stelt dat Aruba een juridisch stabiel systeem garandeert waarmee het land een brug wil vormen tussen Latijns-Amerika en Europa. In het algemeen zal het akkoord een zeker platform zijn en transparantie bieden aan beide landen, verklaart de directeur van het belastingdepartement van Argentinië, Administración Federal de Ingresos Públicos (AFIP), Ricardo Echegaray.


Interne procedure
s

Het doel is om een stroom van handel, financiën en diensten te creëren waarvan beide landen profiteren. Alle soorten belastingen zijn inbegrepen die van toepassing zijn voor beide partners, zoals importbelasting, eigendomsbelasting en winstbelasting. Vanaf het begin van dit jaar heeft Argentinië verschillende producten geëxporteerd naar Aruba zoals sigaren, vlees, kip, olie en wijn. Het departement van Buitenlandse Zaken hier meldt deze ochtend dat het akkoord nu een interne procedure ingaat langs onder andere de Raad van Advies en het parlement. Maar, zo legt de medewerker van het departement uit, de inschatting is dat dit voor Aruba een half jaar duurt. Voor Argentinië denkt hij dat het langer zal duren, maar is daar ook eenmaal de interne procedure afgerond, dan kan het verdrag ook echt in werking treden. Het is de eerste keer dat een akkoord op dit gebied tussen beide landen is gesloten.

Bron: Amigoe, Aruba

Share this page:
« Back
Back to Top