Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Aruba krijgt nieuw gerechtsgebouw

DONDERDAG, 08 AUGUSTUS 2013

ORANJESTAD — Op 9 september start de aanbesteding voor de bouw van het plein voor het nieuwe gerechtsgebouw aan de J.G. Emanstraat. De schetsen voor het ontwerp liggen al klaar, zo laat Yvonne Webb Kock van het Monumentenbureau weten.

Het plein zal een bankje krijgen, de parkeerplaatsen worden verwijderd zodat er geen auto’s meer voor het gebouw staan en er komt een weegschaal met in beide bakken water. Ook speelt kunst een belangrijke rol. Als klap op de vuurpaal zal vrouwe Justitia als standbeeld in de tuin staan. Al bestaat de kans dat zij pas later aansluit omdat het maken van het bronzen beeld zeker 35 weken in beslag neemt. Welke aannemer het project gaat uitvoeren, wordt in oktober bekend gemaakt. Voor het hele project wordt 120 dagen gerekend. Met aftrek van de bouwvakantie zou het plein midden 2014 opgeleverd worden. Het project wordt gefinancierd met geld uit het Nederlands-Arubaans ontwikkelingsfonds (FDA).

Ontwerpschets van het plein voor het nieuwe gerechtsgebouw

Monumentaal

Eerder maakte Amigoe bekend dat Office Systems de openbare aanbesteding heeft gewonnen – ter waarde van 2,4 miljoen florin – voor de inrichting van het monumentale pand. Het gaat hierbij om meer dan alleen meubels, liet directeur Carlos Maduro toen desgevraagd weten. “Het omvat het hele ontwerp voor de inrichting van het pand.” Hierbij moet het bedrijf ook rekening houden met het monumentale gedeelte. Een deel van het gerechtsgebouw is namelijk een monument en het andere deel is nieuwbouw. In het monumentale deel zitten bepaalde authentieke elementen die moeten blijven. “De kwaliteitseisen zijn erg hoog. Het is dus een uitdagend project”, legt Maduro uit.

Bron: Amigoe, Aruba

Share this page:
« Back
Back to Top