Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Apollogroep optimistisch over bouw nieuw ziekenhuis Curaçao

DONDERDAG 25 JULI 2013, WILLEMSTAD –  ,,De Apollogroep die het plan heeft om een nieuw ziekenhuis met een capaciteit van 1.500 bedden te bouwen, is optimistisch gestemd over de eigen kansen om de opdracht te realiseren”, zo heeft orthopedisch chirurg en woordvoerder van de groep Paul de Windt tegenover deze krant verklaard.

De Windt had gisteren een overleg met de speciale commissie onder voorzitterschap van secretaris-generaal Geraldine Christina van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur.,,Wij hadden het gevoel dat de commissie wel oren had naar ons plan om een ziekenhuis te bouwen waarbij Curaçao in de toekomst een medisch centrum wordt voor het Caribisch gebied en Latijns-Amerika. Het feit dat de Apollogroep grotendeels zelf voor de nodige financiering zorgt, is daarbij niet onbelangrijk.”

De Apollogroep houdt op korte termijn een persconferentie om de bevolking nader over de plannen te informeren. De speciale commissie onder voorzitterschap van Christina werd in het leven geroepen nadat het kabinet Hodge besloot om het nieuwe ziekenhuis niet op het Amstel-terrein te realiseren. De commissie moet voor minister Ben Whiteman van Gezondheid, Natuur en Milieu inventariseren wat de alternatieven zijn en op 7 augustus aanstaande verslag uitbrengen. Deze commissie bestaat onder andere uit David Dick en Ivan Asjes. Er zijn meerdere partijen die de bouw van het nieuwe ziekenhuis willen realiseren, zoals Ballast Nedam, die de gunning voor de bouw op het Amstel-terrein kreeg.

Ballast Nedam verklaarde enige tijd geleden dat het mogelijk was het ziekenhuis op een ander terrein te bouwen. Het Sehos heeft zelf ook plannen voor een incrementele bouw van het ziekenhuis op Otrobanda.

Bron:  Antilliaans Dagblad

Share this page:
« Back
Back to Top