Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Anti-fluoride commissie aan tafel met Curacaose minister

22 juli 2013

WILLEMSTAD – Komishón Anti-Fluoride schuift waarschijnlijk nog deze week aan tafel met de minister van Gezondheid Ben Whiteman, Aqualectra en een fractie van Pueblo Soberano (PS). “Na het ophalen van 1100 handtekeningen zijn we benaderd door de PS-fractie om het probleem te bespreken”, vertelt Rutven Ellensburg, lid van de commissie. “We zijn ook niet meer actief op straat bezig met handtekeningen verzamelen, omdat dit niet meer nodig is.”

Behalve de PS-fractie heeft ook ex-minister van Gezondheid en MFK-lid Jacinta Constancia-Scoop zich gebogen over de kwestie. Ze eist in een brief aan Whiteman opheldering over de dosering van fluoride. “Toen ik minister was, heeft Aqualectra de dosering verlaagd naar 0,5 mg per liter en nu is dit weer verhoogd. Met welke reden is dit gedaan?”, vraagt de ex-minister zich af. Rutven Ellensburg vindt het positief dat de regering zich bemoeit met het ‘fluoride-probleem’. “Het wordt nu een politiek iets. De partijen willen zich goed voordoen en daardoor krijgt het probleem veel aandacht. Dat betekent dat het volk de effecten van fluoride ook serieuzer gaat nemen.”

Ellensburg is ervan overtuigd dat het gesprek deze week positieve resultaten zal opleveren voor de commissie. “Ik denk dat meer handtekeningen niet eens meer nodig zijn en we eruit komen. Fluoride zal uit het drinkwater worden gehaald.”

Bron: NTR Caribisch Netwerk

Share this page:
« Back
Back to Top