Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Anand Ramdjielal, interimmanager douane Suriname: ‘Bezwaren bedrijfsleven tegen inspecties onterecht’

04/06/2013

PARAMARIBO – “De bezwaren van het bedrijfsleven tegen het inschakelen van het internationale controlebedrijf SGS voor zogenoemde pre-shipping inspections zijn onterecht”, zegt Anand Ramdjielal, interim-manager bij de douane. Volgens hem zijn de inspecties ruim van te- voren aangekondigd, en is de werkwijze van SGS niet meer te vergelijken met die tijdens de jaren tachtig.

Het bedrijf heeft sindsdien een transformatie ondergaan, verzekert Ramdjielal. De SGS-controles richtten zich in de jaren tachtig vooral op valutasmokkel. “Nu staat voorop dat SGS de douane gaat helpen om de juiste waarde van geïmporteerde goederen vast te stellen, zodat de juiste heffing kan worden geïnd.” Verificatie van de lading komt volgens hem op de tweede plaats. “SGS heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het ondersteunen van douaneautoriteiten.”

Boter op het hoofd

Ramdjielal meent juist dat “als maatregel van goed bestuur” de handel ruim de tijd is gegeven om zich op de maatregel in te stellen. Het bedrijfsleven heeft boter op het hoofd, meent de interim-bestuurder. Klachten dat het inhuren van SGS alleen een symptoom bestrijdt, maar de douane zelf buiten schot houdt, verwerpt hij. “Als het bedrijfsleven het zo goed meent met de Staat, wat hebben ze dan al die jaren tegen corruptie gedaan? Het was in hun voordeel.”

Ramdjielal heeft aanwijzingen dat auto’s voor een te lage waarde werden ingeklaard en dat bedrijven documenten hebben vervalst. “Maar de douane is niet altijd in staat om de bewijslast te verlenen, omdat douaneambtenaren medeplichtig zijn. Daarom hebben we een extern bedrijf ingehuurd.” Ramdjielal heeft verwachtingen van het lidmaatschap van de Wereld douaneorganisatie. Dan wordt het volgens hem makkelijker om de marktwaarde van goederen te achterhalen bij zusterkorpsen.

Porsche

Ramdjielal geeft een voorbeeld van hoe de samenwerking met SGS zal verlopen. Stel: iemand importeert een Porsche uit Nederland, die hij voor 10.000 euro zegt te hebben gekocht. “Dan kan SGS controleren of die waarde terecht is. SGS zal zeggen: het kan dat meneer die wagen voor dat bedrag heeft gekocht, maar de marktwaarde is 110.000 euro. Dan nodigen we de importeur uit voor meer uitleg.”

SGS heeft genoeg mensen in dienst om de plotselinge toestroom van documenten te verwerken, beweert hij. En de pre-shipment inspecties zijn een tijdelijke maatregel, voor achttien maanden. “Daarnaast werken we aan de kwaliteitsverbetering van de douaneambtenaar.”

Ramdjielal zou voorstander zijn van een drastische ingreep bij de douane. “We sluiten de tent en iedereen solliciteert opnieuw naar zijn functie, daar zou ik voorstander van zijn. Maar politiek Suriname zal niet bereid zijn zo’n verregaand besluit te nemen.” Volgens hem treft het korps echter niet alle blaam: de Staat zou de douane stiefmoederlijk hebben behandeld. “Ze bestaan 150 jaar en ze hebben niet eens een eigen kantoor.” Ook de arbeidsvoorwaarden en bezoldiging zouden onder de maat zijn. “Niet alle douaneambtenaren zijn besmeurd. Iedereen verdient een tweede kans.”

Bron: De Ware Tijd,  Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top