Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Afstemmingsoverleg Curacaose gepensioneerden tegen basisverzekering ziektekosten

DONDERDAG, 01 AUGUSTUS 2013

WILLEMSTAD — Gepensioneerdenorganisaties, aangesloten bij de Unidat di Penshonadonan (UdP), komen aanstaande maandag bijeen om hun strategie voor de nabije toekomst en hun verzet tegen de basisverzekering ziektekosten (bvz) te bepalen. Dit bevestigt een van de UdP-woordvoerders, Rudy Saez.

Volgens Saez is het de bedoeling dat de gepensioneerdenorganisaties op korte termijn, in ieder geval nog deze maand, een massale bijeenkomst houden tegen de bvz. Het afstemmingsoverleg van aanstaande maandag vindt plaats om tien uur ‘s ochtends in het Abvo-gebouw te Brievengat. De bijeenkomst is niet alleen toegankelijk voor de twaalf bij de UdP aangesloten ouderenorganisaties, benadrukt Saez. Ook andere organisaties die zich bezighouden met de belangen en rechten van ouderen en gepensioneerden op het eiland, kunnen twee personen naar de bijeenkomst sturen.

Tijdens het overleg zullen de aanwezige organisaties het hebben over de huidige stand van zaken met betrekking tot de bvz en andere maatregelen die de regering heeft genomen, die gevolgen hebben voor gepensioneerden. Ook zullen zij een beslissing nemen over de datum voor een massa-protestbijeenkomst, door Saez omschreven als een algemene ledenvergadering, die op korte termijn zal worden gehouden.

Saez benadrukt dat de UdP en de bij haar aangesloten organisaties een grote massa op de been willen brengen om te protesteren tegen de maatregelen van de overheid. Deze bijeenkomst moet niet alleen door ouderen en gepensioneerden worden bezocht, maar ook door hun familieleden, aldus Saez, want ook zij zullen door de maatregelen van de regering worden getroffen.

De bekendmaking van de bijeenkomst van aanstaande maandag komt kort nadat organisaties, aangesloten bij de UdP, hebben aangegeven dat zij niet in zullen gaan op het aanbod van de regering om vijf vertegenwoordigers aan te wijzen, die zitting zullen krijgen in een commissie die de reparatiewetgeving voor de bvz moet helpen opstellen. UdP ziet weinig heil in zo’n commissie en is van mening dat de bvz van tafel moet. De UdP heeft nog geen reactie gekregen op haar brief aan de regering.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top