Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Afscheid Piar als Procureur-Generaal van Curaçao, St. Maarten en de BES-eilanden in 2014

ZATERDAG, 31 AUGUSTUS 2013

WILLEMSTAD — Dick Piar, procureur-generaal (PG) van Curaçao, St. Maarten en de BES-eilanden heeft gisteren zijn vertrek als PG bekend gemaakt. Dit heeft hij gedaan tijdens een toespraak in Philipsburg, St. Maarten. Piar vertrekt in februari 2014.

Piar was op St. Maarten in verband met de opening van het nieuwe kantoor van de procureur-generaal. Hij maakte hierbij tevens bekend dat het de hoogste tijd is voor veranderingen binnen het Openbaar Ministerie (OM). Na circa 38 jaar in overheidsdienst, waarvan zestien jaar als hoofdofficier van justitie en elf jaar als PG, is volgens Piar de tijd aangebroken voor verandering binnen de leiding van de organisatie die hij jarenlang heeft geleid.

Na drie jaar in een nieuwe staatkundige structuur, zijn de organisaties op Curaçao, St.Maarten en de BES-eilanden op weg naar een verdere professionalisering om tegemoet te komen aan de eisen die de gemeenschappen stellen. Dit betekent, naar de mening van Piar, dat vernieuwingen binnen de organisaties, met nieuwe en moderne ideeën noodzakelijk zijn ten behoeve van de gemeenschappen van Curaçao, St. Maarten en de BES-eilanden.

“De tijd is aangebroken om de scepter aan een andere generatie over te dragen. Als alles volgens plan verloopt zal dit op 1 februari 2014, en met God’s hulp, een feit zijn”, zo maakte hij bekend.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top