Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Achterstand sedula’s eind dit jaar weggewerkt op Curacao

04-10-2013

CURAÇAO – Drie nieuwe machines voor de productie van sédula’s, oftewel identiteitskaarten, zijn inmiddels op het eiland. Dat maakte minister Etienne van der Horst van Bestuur gisteren tijdens een persconferentie bekend. Dat meldt Radio Hoyer 2.

De huidige machines in Kranshi zijn verouderd en een is er defect. De enige overgebleven machine produceert nu 80 kaarten per dag waardoor een achterstand is ontstaan van 12.000 sédula’s. Mensen die nu een afspraak maken voor het vernieuwen van hun ID-kaart, zijn pas in maart aan de beurt.

Verlopen sedula’s
Met een verlopen ID kunnen mensen een bewijs van inschrijving gebruiken. In antwoord op vragen van Radio Hoyer 2 of Van der Horst de verlopen sedula’s niet kan verlengen gaf hij aan dat dit geen zin heeft. De wetgeving moet dan worden aangepast en dat neemt volgens de minister meer tijd in beslag. “De achterstand is eind van het jaar weggewerkt,” aldus van der Horst. De drie nieuwe machines worden nu getest. Dit is over twee weken afgerond. Daarna worden de nieuwe machines in gebruik genomen.

Bron: Versgeperst, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top