Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Aandacht justitie buitenlanders op Curacao

29 JUNI 2013

Willemstad – De Hindoestanen en de Chinezen vormen aandachtsgroepen vanuit justitieel oogpunt en moeten in vervolgonderzoek meegenomen worden. Dat is door Jeroen Jansen naar voren gebracht tijdens een presentatie over de positie van migrantenkinderen georganiseerd door het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW). ,,Flexibilisering van toelatingsbeleid is niet alleen nodig vanuit een arbeidsmarktperspectief, maar ook als Aandacht justitie voor buitenlanders we de bevolking willen laten groeien. De match tussen arbeidszaken en politie is niet optimaal, waardoor sancties vaak uitblijven. Bestaan van onder aannemers versterkt dit.”

En: ,,Migranten buiten soms de ‘slachtofferrol’ uit, want als zij verzaken wordt toch vaak de overheid als schuldige aangemerkt. Er zijn verschillende in zichten over mensenhandel: de een denkt dat de perceptie sterker is dan de feitelijke situatie, de ander spreekt over een grote ‘cover up’. Mensenrechten, ver dragen en wetten moeten altijd Advertentie ons beoordelingskader zijn, niets anders”, aldus Jansen in zijn presentatie gebaseerd op verschillende rondetafelgesprek ken met stakeholders.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top