Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Aanbestedingsproces cameratoezicht van start op Aruba

VRIJDAG, 06 SEPTEMBER 2013

ORANJESTAD — Cameratoezicht op onder meer drukke verkeersplekken, publiektrekkende overheidsgebouwen en scholen is weer een stap dichterbij gekomen. Ontwikkelingsfonds FDA heeft geld beschikbaar gemaakt en bedrijven hebben tot 13 september de tijd om hun interesse in het project bij de politie te melden.

Het gaat om de levering, installatie, onderhoud en expertise met betrekking tot een zogeheten Wide Area Video Surveillance System (Wavss) voor 40 locaties en ongeveer 200 camera’s. Vandaag heeft de overheid dat bekend gemaakt middels een advertentie in lokale kranten. Alle geïnteresseerde bedrijven worden in de aankondiging opgeroepen om hun interesse kenbaar te maken aan de politie.

De plannen voor extra camerabeveiliging op openbare plekken en met name ook in winkel- en uitgaansgebieden liggen al geruime tijd. Hotels hebben in de afgelopen jaren ook zelf al veel geïnvesteerd in beveiliging rond hun panden. Maar ook het wandelpand achter de high-rise hotels zou met camera’s beveiligd worden. In het recent ondertekende veiligheidsprotocol van de regering en sociale partners is de uitbreiding van het cameratoezicht ook opgenomen. Toen Amigoe enkele weken geleden Justitie-minister Arthur Dowers (AVP) vroeg naar de plannen voor cameratoezicht, vertelde hij dat ze in afwachting waren van goedkeuring door FDA. Dat is nu dus rond.

Bron: Amigoe, Aruba

Share this page:
« Back
Back to Top