Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

‘30 procent inflatie in drie jaar’ in Suriname

19/09/2013

Nieuw – Nickerie – Radjkoemar Randjietsingh, ondervoorzitter van de VHP, constateert dat het land over de afgelopen drie jaar een inflatie heeft gekend van ongeveer 30 procent. Hij heeft de Anton de Kom Universiteit van Suriname en het Algemeen Bureau voor Statistiek gevraagd om dat uit te rekenen.

“Beide organisaties zijn op hetzelfde percentage gekomen”, zegt Randjietsingh.

Het betekent volgens hem dat de gemeenschap van Suriname de afgelopen periode 30 procent armer is geworden. Desondanks heeft de regering kans gezien om de vrijstelling van invoerrechten bij import van bedrijfsmiddelen stop te zetten, wat uiteindelijk kostenverhogend zal werken.

Zinkende

De politicus zegt dat vanwege de steeds slechter wordende financiële situatie, bedrijven naar Guyana uitwijken om te investeren. Dat geeft aan dat de toekomst van het land onder leiding van deze president er niet rooskleurig uitziet. “De regering heeft gefaald. President uw boot is zinkende. U kunt de problemen in het land niet aan. President u bent zinkende op dit moment”, zei Randjietsingh dinsdag tijdens een ressortsvergadering van de partij in de Corantijnpolder in Nickerie.

Randjietsingh vindt het erg dat het staatshoofd enkele dagen terug in het openbaar gezegd heeft dat Surinamers niet serieus zijn en dat ze hun werkzaamheden niet goed verrichten, erger nog is dat ze pas om tien uur beginnen met werken. “Gaan wij dit accepteren wanneer de president van ons land dat zegt”, vraagt Randjietsingh zich af.

De VHP-ondervoorzitter vraagt zich ook af op basis waarvan de president een tweede regeertermijn wil hebben, wanneer hij zelf verklaart dat hij niet heeft kunnen realiseren wat hij het volk allemaal beloofd had. Hij zegt dat in de periode 2010-2012 de staatsinkomsten met 30 procent toenamen. Maar ook de staatsschuld nam over dezelfde periode toe met 42 procent. Randjietsingh wil van de president weten waar dat geld naar toe is. Hij zegt over harde bewijzen te beschikken dat de inflatie de voorbije drie jaar met ongeveer 27 procent is toegenomen, waardoor de prijzen van alle goederen en diensten ook omhoog zijn gegaan.-.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top