Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Veiligheidsplan onder ‘reconstructie’ in Suriname

03/09/2013

PARAMARIBO – Om de veiligheid in het land verder op te voeren komt de regering met een herzien veiligheidsplan. “Het bestaande integraal veiligheidsplan is aan een evaluatie onderworpen en is thans onder reconstructie”, zegt nationaal veiligheidschef Melvin Linscheer.

Intussen is een aanzet gegeven om de overgang te maken van staats- naar burgerveiligheid. “Wij willen zorg dragen voor de randvoorwaarden van integrale veiligheid en crisisbeheersing”, zegt hij. Dit heeft volgens Linscheer gemaakt dat de veiligheidsautoriteiten in staat waren om tijdens de onlangs hier gehouden Unasur-top met succes de veiligheid van meerdere presidenten met een hoge risicoanalyse te garanderen.

Directeur van het Bureau Nationale Veiligheid, Melvin Linscheer.

Directeur van het Bureau Nationale Veiligheid, Melvin Linscheer. Foto: Jason Leysner  

Linscheer benadrukt dat direct na het aantreden van de regering-Bouterse een analyse is gemaakt van de nationale veiligheid. Alle daarvoor in aanmerking komende instanties werden doorgelicht. Op basis van die evaluatie zijn enkele prioriteitgebieden geïdentificeerd en aangepakt.

“Er is zwaar geïnvesteerd in alle vormen van transport”, stelt de veiligheidschef. Daarnaast is controle bij de landsgrenzen, havens en luchthavens verscherpt en werd het elektronische grensbewakingssysteem geïntroduceerd en een container-scanprogramma geïnitieerd. Al deze maatregelen hebben geleid tot een verbetering van de nationale veiligheid, vindt Linscheer.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top